Serieuze stappen zetten

Serieuze stappen zetten

De webshop staat en werkt goed, het is tijd voor de volgende stap.

Een webshop is natuurlijk een mooie manier om een groot publiek te bereiken, maar er gaat in mijn ogen niets boven menselijk contact. Bovendien vinden mensen (net als ikzelf overigens) het altijd prettig als er een fysieke plek is waar zij heen kunnen gaan. Daarom voelde ik dat op zoek moest gaan naar een plek om mijn klanten advies en informatie te geven. Dit naast mijn fulltime baan, dus op de zaterdagen. 

Zo begon de zoektocht, het moest een plek zijn die mensen gemakkelijk weten te vinden, er moet genoeg ruimte zijn om te parkeren en natuurlijk niet te ver van mijn huis. Er ging een tijdje over heen, ik had niets noemenswaardigs gevonden. Natuurlijk zijn er genoeg panden te huur, maar deze zijn eigenlijk zonder uitzondering veel te groot (lees te duur), leuk voor de toekomst wellicht, maar voor nu zeker een paar bruggen te ver. Bovendien, een showroom alleen gericht op tuinverlichting bestaat volgens mij (nog) niet, dus het zal niet gemakkelijk zijn om hier meteen genoeg klandizie voor te genereren. Een bijkomend nadeel is dat je voor de volle maand huur betaalt, terwijl ik er natuurlijk alleen maar de zaterdag gebruik van wil maken.

Tijdens een gesprek met mijn voormalige compagnon zei ik dat ik op zoek was naar een plek en toen zei hij, weet je wat jij moet doen?? Je moet contact opnemen met Mark en Ellen van Hemmes tuin en lifestyle, zij zijn super aardig en staan vast open voor een gesprek. Bij Hemmes verkopen ze overkappingen, sauna's, bubbelbaden en allerlei producten voor in en om je tuin. Het zou dan ook erg logisch zijn om daar ook tuinverlichting aan te bieden. Ze zijn gevestigd aan de Krimweg 34 in Coevorden, ook nog eens mooi dichtbij. 

Vlak na ons gesprek heb ik eerst telefonisch contact gehad om een afspraak in te plannen en niet lang daarna zat ik aan tafel met zowel Mark als Ellen. Ik heb daar mijn verhaal gedaan en kreeg meteen een fijn en vertrouwd gevoel. Blijkbaar was dit wederzijds, want zij waren eigenlijk ook meteen enthousiast en zeiden mij meteen dat ze het leuk vonden om mij op deze manier een mooie kans te geven. We hebben gekeken op het terrein wat een geschikte plek zou zijn en kwamen al snel uit bij de blokhut vlak naast de ingang. Een mooie ruime plek waar ik ook in de toekomst een presentatiewand van LightPro zou kunnen plaatsen. Helemaal super. We waren er ook snel over uit in welke vorm we het zouden gieten. 

Nu werd het ineens wel écht. Omdat het seizoen eigenlijk al was gestart, werd het voor mij zaak om e.e.a. aan inrichting snel te regelen. Zo gezegd zo gedaan en binnen een paar weken was ik zover om daar elke zaterdag aanwezig te zijn. Een paar weken later werd ook de presentatiewand van LightPro geïnstalleerd en geplaatst. Vanaf nu kunnen klanten de mooie 12 Volt tuinverlichting ook echt zien en voelen. Het enige wat ik nu nog nodig had was een mooie rolbanner voor bij de deur om aan te geven dat ik aanwezig ben voor vragen en advies. Deze was dan ook snel ontworpen en besteld.

Nu was het helemaal af en het voelt ook echt als mijn ruimte. Ik ben superblij met deze plek en de kans die Mark en Ellen mij hebben gegeven. Laat die klanten maar komen!

Terug naar blog