12 volt tuinverlichting buitenlampen

Wat kost tuinverlichting?

Een vaak gehoorde opmerking is dat de tuinverlichting die wij aanbieden "duur" is. Mensen zeggen dan dat ze net zo goed een paar solar lampen kunnen kopen bij de Action, of welke winkel dan ook. 

Mijn antwoord is dan eigenlijk altijd heel simpel, ja, je kan ook lampen kopen bij de Action, al dan niet op zonne-energie. Vaak kijken ze mij dan vervolgens wat glazig aan om vervolgens te vragen, echt??  Het eerlijke antwoord is natuurlijk wat genuanceerder en daarna neem ik altijd even de tijd om het uit te leggen. Het is namelijk als volgt..

Natuurlijk geven de goedkopere lampen ook licht en geven ze ook een leuke sfeer in het donker. Het grote verschil zit hem natuurlijk in de kwaliteit en duurzaamheid. Niet alleen zijn solar lampen helaas relatief storingsgevoelig, ook komt het vaak voor dat er na verloop van tijd (een half jaar) vocht in de lamp komt met het gevolg dat deze stuk gaat. Wanneer je dit meeneemt in je overweging en dan toch voor de goedkopere oplossing gaat, hou er dan rekening mee dat deze in principe elk jaar vervangen moeten worden. Geen probleem natuurlijk, de prijs is er dan ook naar.

Mocht je toch liever voor kwaliteit gaan dan kom je bij ons uit. Alle producten die wij aanbieden hebben standaard minimaal 5 jaar garantie en de LightPro 12 volt tuinverlichting heeft zelf 6 jaar garantie. Het komt dan ook zelden tot nooit voor dat er binnen deze termijn een storing optreedt. Mocht dit wel gebeuren, dan zorgen wij ervoor dat de armatuur kosteloos wordt omgeruild. Omdat de LightPro armaturen allemaal een vaste behuizing hebben zul je hierbij ook geen last hebben van vocht en condens. 

Niet voor niets zeggen wij dan ook, het is altijd tijd voor kwaliteit!

Maar nu concreet, wat kost dan deze kwalitatief hoogstaande tuinverlichting? Natuurlijk is dit afhankelijk van de situatie en de wensen van de klant, maar laten we een voorbeeld geven....

Stel we hebben een tuin waarin wij 6 objecten willen belichten.


3 objecten gaan we belichten met een Uplight bijvoorbeeld de LightPro Agate.
De andere 3 objecten gaan wij belichten met grondspots bijvoorbeeld de LightPro Castor 4 . Om de lampen van de juiste 12 volt spanning te voorzien hebben wij een transformator nodig, we gebruiken de LightPro 100W Touch transformator.
Vanaf de transformator hebben wij een grondkabel nodig om de lampen op aan te sluiten, totaal hebben wij 50 meter kabel nodig. Dan is het nog zaak om te denken aan de nodige connectoren, gelukkig worden bij de lampen standaard de F-connectoren meegeleverd dus die hoeven we niet apart te berekenen. Om de grondkabel aan de transformator te bevestigen hebben we 1 x een connector type M nodig. In dit voorbeeld maken wij 1 aftakking om zo naar beide kanten van de tuin te kunnen. Voor een aftakking hebben wij 1 x een F-connector en 1 x een M-connector nodig.

De kosten zijn dan als volgt:

1 x Transformator 100W Touch = 125,00
2 x M-Connector (9,00) = 18,00
1 x F-Connector = 7,00
50 meter grondkabel = 158,00
3 x Uplight Agate (95,00) =  285,00
3 x Grondspot Castor 4 (135,00) = 405,00

Totaal 998,00

Wanneer er minder grondkabel benodigd is, of wanneer er minder objecten belicht dienen te worden zal het totaal uiteraard lager uitvallen en andersom wanneer er meer benodigd is zal de prijs hoger uitvallen. Verzenden is bij ons in ieder geval vanaf 49,00 gratis, dus hiervoor krijgt u geen bijkomende kosten. Op het gehele systeem krijgt u vervolgens 6 jaar garantie.

En dan moet het natuurlijk nog aangelegd worden.... Het goede nieuws is dat al onze verlichting erg makkelijk is aan te sluiten dus dit zou praktisch iedereen zelf moeten kunnen. Natuurlijk snappen wij het als je dit liever uitbesteedt aan een professional. Binnen een straal van 30 kilometer rondom Coevorden kunnen wij het aansluiten verzorgen, daarbuiten kunnen wij altijd samen met u zoeken naar een geschikte partij. Kosten hiervoor bedragen tussen de 35,00 en 50,00 per uur. Als we van bovenstaand voorbeeld uitgaan zal het aansluiten zo'n 4 uur in beslag nemen, dus wanneer we uitgaan van een uurtarief van 50,00 zal dit op 200,00 uitkomen. De totale kosten inclusief aanleg komen dan uit op 1198,00.

Wilt u een op maat gemaakte offerte dan kunt u ons bellen of appen op telefoonnummer 0657437339, e-mailen op info@tuinverlichtingmeesters.nl of contacten via onze Social Media kanalen. 

Terug naar blog